top of page

Onze diensten

Al onze diensten verzorgen niet tot nauwelijks overlast.

vloerinspectie.gif

Vloerinspectie

Heeft u wel een betonschadevloer? Hoe ernstig is dan de schade? Wij inspecteren de vloer en maken een inspectierapport welke voldoet aan hoge eisen. Voor het aanvragen van een herstelofferte of gewoon als bewijsstuk dat uw vloer inderdaad schadevrij is in een koop-verkoop-situatie.

Schade bij een kwaaitaalvloer te zien vanaf onder de vloer.

Wij maken een plattegrond op van de vloer en registreren per element en per rib de visueel zichtbare afwijkingen. Aanvullend worden zaken opgenomen die voor de uitvoering van de verschillende herstelmethodieken relevant zijn, zoals werkruimte, toegankelijkheid van de ruimte(s), bodemgesteldheid, de aanwezigheid van water, oplegruimte, de aanwezigheid van leidingen en doorvoeren, wapeningsreductie, betonschade in strekkende meters etc. Van alle bevindingen wordt een duidelijk en uitgebreid inspectierapport opgesteld. 

De vloerinspecties worden uitgevoerd conform CUR Aanbeveling 79 klasse 2. Dit betekent dat door twee zeer ervaren inspecteurs de onderhoudsbehoefte van de vloer in kaart wordt gebracht. 

De belangrijkste voordelen van vloerinspectie

Oranje Vinkje.png

Het inspectierapport is nauwkeurig en objectief

Oranje Vinkje.png

Het inspectierapport kan door verschillende aannemers worden gebruikt 

Oranje Vinkje.png

Voor monitoring vormt het inspectierapport een goed uitgangspunt

Oranje Vinkje.png

Schadevrij? Dan heeft u een bewijsstuk bij verkoop van de woning

Vloerinspectie
Vloerherstel
vloerherstel.gif

Vloerherstel

Na de inspectie en inventarisatie wordt een herstelplan opgesteld en in de vervolgfase gerealiseerd.

Is uw vloer licht beschadigd?

Licht beschadigde vloerelementen worden hersteld door reparatie van het beton en kathodische bescherming van het wapeningsstaal met zink. Hierdoor wordt het ontstaan en uitbreiden van betonschade actief tegengegaan.

 

Is uw vloer zwaar beschadigd?

Zwaar beschadigde vloerelementen worden door ons constructief ondersteund of versterkt met opspanliggers en staalprofielen. Hierbij wordt een staalconstructie aangebracht in de boog van ieder te ondersteunen element en draagt deze constructie actief de belasting op de vloer.

 

Hoe is dit ontstaan?

Gedurende de jaren zestig en zeventig stond door het woningtekort het bouwen van woningen onder hoge tijdsdruk: de productie had prioriteit. Fabrikanten zoals Kwaaitaal en Manta brachten geprefabriceerde betonnen vloerelementen op de markt. Bij de fabricage werd verhardingsversneller (calciumchloride) toegevoegd. Dit heeft geleid tot ernstige corrosie (roesten) van de staalwapening met betonschade als resultaat. De hoeveelheid en ernst van de schade varieert van element tot element en dus van woning tot woning.

De belangrijkste voordelen van vloerherstel

Oranje Vinkje.png

Vloerherstel heeft zekerheid

Oranje Vinkje.png

Behouden van waarde van uw woning.

Oranje Vinkje.png

Zink stopt het roesten van de wapening

Oranje Vinkje.png

Staalconstructies maken de vloer sterker dan ooit

monitoring.gif

Monitoring

 

Als uw vloer hersteld is, wilt u natuurlijk zeker zijn dat de kwaliteit goed blíjft. In een koop-verkoop-situatie heeft de nieuwe partij vaak de behoefte om de huidige staat van de vloer te weten. Is alles nog steeds in orde? Voldoet het herstel?

Door middel van een monitoring kunnen wij de huidige staat van de vloer opmaken na herstelwerkzaamheden. Wij controleren niet alleen de reparaties, maar ook alle onbehandelde vloerelementen om te bepalen of alles nog steeds voldoet aan de CUR Aanbeveling 79 klasse 2.

Aan de hand daarvan stellen wij een document op waarin wordt aangegeven of alles nog steeds in orde is. De kans op nieuwe schades is klein. Mochten wij dit toch constateren, kunnen wij bekijken wat er onder de garantie valt.

Kortom, een monitoring verzekert u van een veilige vloer!

De belangrijkste voordelen van monitoring

Oranje Vinkje.png

Opnieuw inspecteren tegen een gereduceerd tarief

Oranje Vinkje.png

Controleren op eventuele nieuwe schades

Oranje Vinkje.png

Bepalen wat er onder de garantie valt

Monitoring
Landkaart van Nederland waarop te zien is dat ECO REMAIN Vloerherstel landelijke dekking biedt.

ECO REMAIN Vloerherstel biedt landelijke dekking

Woon je buiten onze regio? Geen probleem. ECO REMAIN Vloerherstel voert in heel Nederland werkzaamheden uit, zonder dat hierbij spraken is van een verhoging van het tarief. 

We zijn bereikbaar via telefoon of e-mail

Niet gevonden wat u zocht? Heeft meer informatie nodig of wilt u gewoon even kennismaken?

Neem gerust contact met ons op.

bottom of page